omne.me by Luka logo

Drago mi je što si ovdje,
moje ime je Luka Šolta

Coach, predavač i trener Luka Šolta nasmiješen stoji ispred polica s knjigama u bež dolčeviti

Pružam podršku ljudima koji žele trajne promjene u svom životu

Radim kao coach, trener i predavač u području osobnog razvoja

Ovo je priča o meni i o tome zašto ti pružam dobre rezultate u ovom poslu

Sve je počelo dok sam bio embrij

Već tada sam bio certificirani coach i pripremao sam predavanja za vas. Zezam se. Ta fora je sve za ovaj dio, možete čitati dalje. Ne trebamo početi baš od samog početka, zar ne?

Nisam volio školu

Uvijek sam bio poslušan mali dječak i mogu vam reći da mi nije mnogo koristilo. Imam više kritika školskog sustava nego što mogu pobrojati. Trovali su nas s piroškama. Često sam čuo “razumjet ćeš kad odrasteš”, ali mi se kritike nikad nisu promijenile, nego su sve dublje što više učim o razvoju osobnih potencijala. Nažalost, većinu stvari potrebnih za izgradnju zdravog života u kojem uživaš morat ćeš naučiti sam/a, snalazeći se izvan sustava. Zato imaš omne.me, dobro mjesto za takav pothvat.

Kreativan sam

Cijeli život sam imao “glumac” crtu koja je uspjela preživjeti sustav. To danas možete osjetiti na mojim predavanjima. Volim jezike i neobične projekte, trenirao sam Krav-Magu i balet, u uredu nitko nije htio mene za Secret Santu jer je to značilo da možeš dobiti frišku ribu u kutiji, ali su me jedinog tražili da repam za music video, kojeg možeš naći na YT. Dok sjedim sam u tišini, odjednom se počnem glasno smijati super fori koju sam smislio i izgledam kao pijanac koji razgovara sam sa sobom dok vježbam predavanja sam na kavi. Dobrodošli.

Sistematičan sam

Imam analitičan um i to je vrlo korisno u domeni duhovnosti, gdje je većina umjetnika u oblacima koji osjećaju mnogo osjećaja, a nemaju puno toga konkretnog za pokazati u svom životu. Dobro objašnjavam i podučavam i vrlo jasno ću ti strukturirati plan rada. Ako radim nešto, radim kvalitetno. Ako nešto ostvarim, mogu ti isprintati egzaktan popis koraka koji su potrebni za napraviti to. Kad mi cura kaže “on je išao tamo”, pitam je “tko je išao gdje”, ali ne sviđa joj se to.

Završio sam EFZG

Završiti faks znači da si sposoban savladati određenu količinu informacija, reproducirati ih u dogovoreno vrijeme i ponavljati to do završetka tog projekta. Biti pravi student neke tematike nećete naučiti u obrazovnom sustavu. Zato dubinu mog studiranja područja osobnog razvoja možete transparentno pratiti ovdje na omne.me. Kroz EFZG sam živio u Tokiju i Rusiji, radio na brojnim projektima, naučivši inicijativu i problem-solving kakve često ne nalazim ni među “menadžerima” danas.

Radio sam u korporaciji

7 godina sam radio u projektnom menadžmentu i poslovnoj analizi digitalnih projekata. Pročitaj više na mom LinkedIn-u. Certificirani sam Project Management Professional, što možete osjetiti u pristupu kakvog imamo na omne.me. Radiš posao koji ne voliš i pitaš se kako dalje? Znam kako ti je. Kroz cijelo korporativno putovanje opsesivno sam promatrao obrasce ponašanja ljudi u uredu i na sastancima. To mi je govorilo čemu zapravo težim. U tišini sam skupljao godine edukacije u razvoju osobnih potencijala.

Ključan moment na biciklu

Krajem ljeta 2016., prvi dan nakon godišnjeg, vozio sam uobičajenu rutu biciklom na posao. Dio na Savskom nasipu. Osjećao sam se super, imao sam energije za povratak na posao. Ali, gledajući iste prizore kao i svakog jutra, u istom dijelu kalendarske godine kao i prethodne, tog jutra mi je vrlo konkretno sinuo jedan vrlo realan pogled na stvari.

 

"Auf"

Još jedan godišnji je iza mene. Ispred mene još jedna poslovna godina. Bit će otprilike ista kao i prethodna. U korporaciji te žele što dulje platiti što manje. Svi prijatelji i obitelj će nastaviti vrtiti svoje iste priče. Nebitni eventi, trivijalni razgovori. Tvoj napredak? Koga briga za tvoj napredak? Ako sam nešto ne napraviš, neće se dogoditi apsolutno ništa. Samo će proći još jedna godina, nakon koje ćeš ići na još jedan dozvoljeni godišnji. I onda sve ponovno još jednom.

Odmah sam napravio poziv

Bilo mi je jasno da bilo kakve dubinske promjene ovise isključivo o meni. Usprkos opisanom sustavu, a ne zahvaljujući. Prvi korak sam odmah intuitivno znao. U to vrijeme sam već nekoliko godina znao za Tranceframing školu. Otkad sam prvi put čuo što se tamo uči, uvijek sam znao da ću ondje pohađati seminare. Taj trenutak je došao, nisam imao nikakvu sumnju. Odmah sam nazvao predavača i rekao da samo znam da dolazim na prvo sljedeće predavanje.

Mudri učitelj

Sjećam se prvih predavanja, kako sam zalijepljeno slušao. Toliko toga je dobilo objašnjenje. Konačno netko priča o stvarima “iza kulise”. Postojao je jasan rad koji vodi do rješenja. U prvoj godini predavanja sam ispisivao stranice i stranice bilješki, da ulovim što više stvari. Kasnije sam shvatio da toga jednostavno ima previše. Lakše je živjeti tu tematiku svaki dan kroz praksu i još predavanja, knjiga i proučavanja. Ne trebaš pisati bilješke ako si okružen s tim znanjima svaki dan.

7 godina učenja

Od prvog predavanja 2016., nikad nisam prestao sa seminarima, predavanjima, knjigama, istraživanjem i svakodnevnoj praksi kroz vježbe osobnog razvoja. I učenje se samo nastavlja i unaprjeđuje. Pomislio bi da se količina materije smanjuje, ali zapravo raste. Pridružite mi se u “zečjoj rupi” rada na sebi i zajedno ćemo napredovati. Jer se radi o procesu, koji se stalno mijenja i nadograđuje.

Certifikat za coaching

Put je vodio do dvogodišnje edukacije i certifikata za profesionalni rad s ljudima u razvoju osobnih potencijala. Biti student područja osobnog razvoja je jedno, ali raditi s ljudima je profesija i uči se zasebno. Drago mi je raditi po svjetskim standardima kvalitete i etičkom kodeksu Hrvatske udruge za coaching, gdje kao predsjednik Udruge razvijam standarde coaching profesije na našim krajevima.

Sada oslobađam potencijale drugih

Radim kao coach, trener i predavač u područjima potrebnim za kreiranje promjene koje želiš. Ako si spreman/na na promjene, sav moj rad do sada ti može poslužiti kao odskočna daska, da napraviš svoj veliki korak.

Vrlo bitno​

Još moraš znati da volim kavu. To je lijep način za reći psiho-fizička ovisnost o stimulansu. Radim najbolju kavu s ove strane Save, sa sirovim mlijekom iz automata na placu. Ako imaš organska svježe pržena zrna, ukliži s tim bitnim info u DM. Zajedno ćemo okretati mlinac i pričati o kozmosu. Možemo se i posvađati oko toga kakav grind ide za što, uživat ću u tome. Ako naručuješ Nescafe, unsubscribe i unfollow.

Želiš me bolje upoznati?

Pogledaj moja predavanja i objave

Prvi put si na omne.me stranicama?

Pogledaj kako možeš dobiti najviše

omne-me-o-meni-istrazi-sto-mozes-dobiti

Neka tvoj inbox bude izvor vrijedne edukacije

Prijavi se na #pronađisebe newsletter i nemoj propustiti sve besplatne materijale za osobni razvoj, samopouzdanje i mir uma

omne-me-o-meni-newsletter

Sve besplatne snimke

Odmah dobivaš linkove na preko 15 sati edukacija, predavanja, radionica i webinara. Pogledaj sve besplatne materijale

Sve besplatne PDF skripte

Popis vježbi za samostalan rad, linkovi na najkorisnije alate… Sve ti stiže na mail

Pristup besplatnim online meditacijama

Na nedjeljnim #freestyle susretima prolazimo teme iz osobnog razvoja i vođene vježbe opuštanja

Dobivaš upitnik za dogovaranje besplatne coaching analize

Pronađi više informacija na stranici Coaching

Stižu ti informacije za sve besplatne online događaje

Dobit ćeš obavijesti o svim novim predavanjima iz kojih možeš učiti besplatno

Snimam originalne audioporuke za pretplatnike

Kratki glasovni podsjetnici na one bitne stvari… Poslušaj prethodne #audioporuke

COACHING

Ispuni upitnik za coaching i dobivaš 2 poklona.
Pogledaj koja:
ISTRAŽI

Besplatni materijali

Koriste ti da ostvariš promjene koje želiš

Odaberi što ti se sviđa i odmah ti stiže na mail

Šalabahter za osobni razvoj | PDF

PDF od 2 stranice s objašnjenjem 4 stvari koje su najbitnije za uspjeh u osobnom razvoju, uz kristalno jasne korake od kojih možeš početi raditi na tim temeljima. Bez tih osnova nema smisla tražiti egzotične tehnike i intenzivna duhovna iskustva

PROČITAJ VIŠE...